Jakt

PÅ VIDDENE

 

Nu er jeg stålsatt, jeg følger det bud,
der byder i højden at vandre!
Mit lavlandsliv har jeg levet ud;
her oppe på vidden er frihed og Gud,
der nede famler de andre.
-Henrik Ibsen-

 

 

Hjortejakt

kecahjortejaktHjortejakt driver jeg sammen med et jaktlaget i Lindås. Her disponerer vi jaktmarkene Vik -Leivestad. Dette området består av tre jaktfelt, Vik,Grimstadfjellet og Leivestad. Jaktmarkene er typisk Vestlandsterreng, brattlendt og med varierende vegetasjon. Her er det lier og bakker med tett einer, skog og i toppene, snaufjell. Her har jeg brukt strihåret dachshund til drevjakt i flere år og mener at dette er en hund som egner seg godt til hjortejakt.
Tøffe dager på høsten med regn, høy lyng og bløte myrer, setter store krav til dachsens jaktlyst og fysikk.
Ellers blir jakten drevet som drevjakt uten hund, som postjakt og smygjakt.

Hi-jakt og jakt på rev

kecaares

Vi har flere hunder som er N S J CH, og vi jakter også på rev med disse. Hi-jakt er en spennende jakt og er også nyttig regulering av predatorer.

RÅDYRJAKT

kecazack

I noen år har jeg drevet med rådyrjakt sammen med et jaktlag fra Eidsvoll Skog JF. Jakten foregår på Dal i Eidsvoll kommune. Jeg har også jaktet en del rådyr i Sverige. Rådyrjakt er etter mitt syn, den mest spennende formen for jakt med dachshund. Dette, er den jakten hvor dachshunden best kommer til rette, som drivende hund. Her fungerer samarbeid mellom jeger og hund på sitt beste. Finnes det noe mer spennende enn når losen klinger friskt mellom høye trær, en kald høstmorgen? Dette er store naturopplevelser som man lever lenge på.

 

Kennel Captator legger stor vekt på å få frem hunder som er gode viltfinnere og har gode drevegenskaper .


Oppdrett av rasetypisk strihåret dachshund med jaktlyst og godt gemytt